Is turkije een veilige vakantie bestemming?

Wel of niet naar Turkije met vakantie?

De belangstelling om met vakantie naar Turkije te gaan is behoorlijk afgenomen. Steeds meer vakantiegangers geven er de voorkeur aan om naar alternatieve bestemmingen in plaats van Turkije te gaan.

Is het verstandig om Turkije te mijden?

Een eenduidig antwoord kunnen we op dit moment op deze vraag niet geven.
Momenteel wordt wel afgeraden om naar Ankara en Istanbul te reizen, wanneer dat niet direct noodzakelijk is.
De badplaatsen aan de Turkse Riviera worden momenteel als veilig beschouwd. De grote reisorganisaties bieden daarom op dit moment ook volop keus met vliegreizen naar de Turkse badplaatsen.

Meer: Is Turkije veilig?

Corfu is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland. Samen met Zakynthos en Kefalonia behoort het tot de Ionische eilanden van Griekenland.
Corfu is een eiland, waar de internationale jetset graag neerstrijkt.
In de vroegere jaren kwamen Onassis en Jackie Kennedy er al heel erg graag. Momenteel is het eiland bijvoorbeeld heel erg favoriet bij Naomi Campbell en Bruce Willis.
Corfu biedt een fascinerende mix tussen oost en west, van de twee Venetiaanse forten en palazzi en de twee Byzantijnse kerken van de hoofdstad Kerkyra, de belangrijke havenstad van Corfu.
Vele buitenlandse heersers, zoals de Venetianen, de Romeinen en de Ottomanen (komend uit een Turks islamitisch rijk 1453 - 1683). Hebben hun invloed op het eiland gehad.

Meer: Corfu en Kerkyra, zeker een bezoek waard!
Fallas Ninots Valencia

Maak in het voorjaar kennis met de Fallas in Valencia aan de Spaanse Costa Brava.

Het feest vindt ieder jaar plaats van 15 tot en met 19 maart.

Voor dit feest worden grote poppen van papiermarche gemaakt, die op het hoogte punt van het feest in de brand worden gestoken. Het feestelijke spektakel is in 2016 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed!

Het Fallas festival geeft Valancia internationale bekendheid. Het is gelijk een wedstrijd van kunst, verbeelding en goede smaak!

Vanaf 15 maart wordt de stad bewoont door Ninots.

Meer: Valencia, maak kennis met het Fallas Festival
De Marche prachtige natuur in Italië

Een reis door het binnenland van de Marche, een landschap dat ontroerd door glooiende heuvels en historische stadjes, door traditionele smaken, door geniale cultuur, door ongerepte natuur, die je intens moet beleven.

De Marche is een boeiende regio in het hart van italië en gelegen aan de Adriatische zee. In het noorden grenst de Marche aan Emilia-Romagna en de kleine republiek San Marino. Toscane en Umbrië bevinden zich aan het westen. Lazio grenst aan het zuidwesten en Abruzzen aan het zuiden.

De steden aan de kust, de mooie archeologische parken. De musea en monumenten, die over het gehele gebied verspreid liggen, geven blijk van de geweldige geschiedenis, die de Marche heeft doorgemaakt. Een gebied, van groot scheppend vermogen, met als centrum Urbino. Die zij dankt aan de vele schatten van de Renaissance en de eraan voorafgaande tijdperken.

Meer: Marche, Italië voor de natuur- en cultuurliefhebber