16 daagse groepsrondreis Suriname Mi Lobi Sranan!

Deze prachtige rondreis door Suriname neemt ons mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. Je zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. Eén ding is belangrijk: je moet van varen houden, want vele accommodaties kunnen slechts per boot(je) bereikt worden.  De Surinaamse samenleving wordt gevormd door een smeltkroes van culturen die op een levendige en uitbundige, maar vooral ook respectvolle manier met elkaar omgaan. De stad Paramaribo is zeer bijzonder door haar prachtige houten koloniale gebouwen. Het binnenland van Suriname bestaat voor 80% uit onaangetast tropisch regenwoud, waar grote rivieren doorheen slingeren. Heel anders zijn dan weer de natuurlijke stranden die te vinden zijn aan de noordoostkust, waar tijdens het legseizoen (van circa februari tot augustus) reuzenschildpadden hun eieren komen leggen.  Wij vragen van onze reizigers naar Suriname een avontuurlijke en flexibele instelling, nog niet alle toeristische faciliteiten zijn van de kwaliteit die je van FOX gewend bent. Gedurende deze rondreis heb je alvast een groot voordeel: je spreekt de taal! En als je terug bent in Nederland zul je ongetwijfeld ook kunnen beamen: 'Mi Lobi Sranan!', wat zoveel betekent als 'ik houd van Suriname!' . Sfeervolle hotels We verblijven in gunstig gelegen en sfeervolle hotels en cabañas inclusief ontbijt. In Nickerie, Frederiksdorp, Danpaati en Berg en Dal verblijven we op basis van volpension (ontbijt, lunch én diner). Nieuw dit jaar is dat we naar de westkust van het land gaan en het ongerepte moerasgebied Bigi Pan bezoeken, met zijn keur aan vogelsoorten.  Heel veel inclusief Wij hebben er voor gekozen om al veel extra's inclusief te maken in deze reis. Zo maken we een boottocht door het mangrove- en moerasgebied Bigi Pan, gaan we kaaimanspotten in Danpaati en doen we een schildpaddentour in Frederiksdorp (in het legseizoen, van circa februari tot circa augustus).  Onze Nederlandssprekende reisleiders staan voor je klaar Onze lokale Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Suriname en maken er een onvergetelijke reis van!

Soort vakantie: Groepsrondreis

€ 2429.00

Lees verder

Suriname Berg en Dal
Product
 

16 daagse privé familiereis Kano apos s en Kaaimannen

Ga mee op avontuur naar Suriname, een land waar het ecotoerisme nog in de kinderschoenen staat. We zetten de hoogtepunten alvast voor je op een rijtje: * een stadswandeling door Paramaribo; * verblijven op de in originele staat gerestaureerde plantage Frederiksdorp langs de Suriname rivier; * een avontuurlijke meerdaagse trip naar het indianen natuurreservaat Galibi waar je tijdens het legseizoen 's nachts op de stranden reuzenschildpadden hun eieren ziet leggen en je bovendien een bezoek brengt aan de Papillon-gevangenis in St. Laurent, Frans-Guyana; * een meerdaagse jungletocht door het Amazone regenwoud naar de plantage Berg en Dal, naar het eilandje Danpaati en op bezoek bij de lokale Marron-bevolking, afstammelingen van gevluchte plantageslaven; * een riviercruise naar Fort Nieuw Amsterdam aan de monding van de Suriname- en de Commewijne rivier. Alle wegen in Suriname leiden naar Paramaribo, waar je in een comfortabel hotel met zwembad verblijft. In Suriname kun je gewoon Nederlands praten en aardappelen eten natuurlijk, alleen dan bij de roti. En natuurlijk nog veel meer lekkere Surinaams-Javaanse lekkernijen. Wat dacht je van pindasoep met tomtom balletjes, kousenband en klaroen (groene groenten), bruine bonen met zoutvlees, cassave frietjes en natuurlijk heel veel vers fruit? En je zult zien: aan het einde van de reis heb je heel veel geleerd over de koloniale geschiedenis van ons land. Zin in een dubbele vakantie en lekker een paar dagen zon, zee en strand in de Caraïben? Verleng dan met een verblijf op Curaçao! Kijk voor meer informatie bij het tabblad 'extra opties'.

Soort vakantie: Privé rondreis

€ 2742.00

Lees verder

Suriname
Product
 

14 daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Jungles van Suriname

Fantastische rondreis door Suriname die een verblijf bij de indianen in Palumeu combineert met een verblijf bij de Marron bevolking in Awarradam. De rondreis begint in Paramaribo, de kleurrijke hoofdstad van Suriname. Vervolgens vlieg je naar Palumeu in het diepe binnenland voor een driedaags verblijf in de jungle van het Amazone regenwoud. Je maakt hier kennis met de eeuwenoude leefwijze van de Trio en Wajana indianen. Hierna ga je verder per vliegtuig en boot naar Awarradam, een Marron-dorpje aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Je verblijft hier vier dagen en maakt schitterende wandelingen en boottochten door de adembenemende natuur, waarbij je getuige bent van het dagelijks leven van de Marron bevolking voor wie de rivier een levensader is. Daarnaast is er voldoende tijd om heerlijk te zwemmen of luierend in een hangmat van de omgeving te genieten. De laatste dagen heb je in Paramaribo nog voldoende tijd om bij te komen van deze indrukwekkende rondreis, of om de laatste souvenirs te kopen in deze leuke stad. De reis wordt uitgevoerd op basis van seat in coach (in internationaal gezelschap). Tevens kun je de Suriname-reis verlengen met een verblijf op het Caribische eiland Curaçao! Zie voor meer informatie het tabblad 'extra opties'.

Soort vakantie: Privé rondreis

€ 2593.00

Lees verder

Suriname Awarradam
Product
 

16 daagse privé rondreis diverse vervoerstypes Switi Suriname

Deze rondreis door Suriname met deels eigen vervoer (je hebt zes dagen een huurauto) neemt je mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. Je zult overweldigd worden door de pracht en diversiteit van Suriname. De stad Paramaribo zal verrassen met zijn prachtige houten koloniale gebouwen. Je verblijft tijdens deze reis in de prachtige Plantage Frederiksdorp. Ook verblijf je in Nickerie helemaal bij de grens met Brits-Guyana, en op het eco-eilandje Danpaati aan de Boven-Surinamerivier. Tevens breng je een nachtje door middenin het prachtige natuurgebied Bigi Pan in een eco-lodge, een geweldige natuur-ervaring! Suriname is een land dat je ervaren moet hebben. Gedurende deze rondreis heb je nog één groot voordeel: je spreekt de taal! Tevens kun je jouw Suriname-reis verlengen met een verblijf op het Caribische eiland Curaçao!

Soort vakantie: Privé rondreis

€ 2286.00

Lees verder

Suriname Danpaati
Product
 

15 daagse single groepsreis Schaafijs Saoto in Suriname

Ga mee op avontuur naar Suriname: zwem in rivieren, ontdek de jungle, ga fietsen, spot dolfijnen en vaar door het grootste water- en vogelnatuurgebied Bigi Pan! En het leuke van Suriname is… je kunt er gewoon Nederlands praten! Onze reis begint in de hoofdstad Paramaribo. Van hier uit gaan we drie dagen naar Nickerie van waaruit we het enorme natuurgebied Bigi Pan per boot verkennen. We verblijven één nacht in het prachtige Akira Overwater Resort middenin Bigi Pan, waar je slaapt in een lodge die boven het water gebouwd is. Vervolgens gaan we naar de oude, prachtig gerestaureerde plantage Frederiksdorp. We leren hier van alles over het plantage-leven van de vroegere Nederlandse kolonisten én hun slaven, en met een beetje geluk zien we hier hoe reuzenschildpadden hun eitjes leggen op het strand. Vanuit Frederiksdorp reizen we vervolgens naar Berg en Dal in het binnenland waar we één nacht verblijven, en waar we lekker kunnen zwemmen of actieve excursies kunnen bijboeken. We reizen verder naar de prachtige plek Danpaati in de diepe jungle van Suriname, deels over land en deels per korjaal, een lange houten boot. Hier zwemmen we in de rivier en maken we kennis met de Marron-cultuur, de zogenaamde 'bosnegers' die in dorpen langs de Suriname-rivier wonen. We sluiten de reis weer af in de hoofdstad Paramaribo waar je nog volop excursies kunt doen óf lekker kunt chillen aan het zwembad van ons hotel.  Sfeervolle hotels In Suriname verblijven we in gunstig gelegen en sfeervolle hotels en cabañas op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) behalve in Paramaribo, daar is alleen het ontbijt inbegrepen. Genoemde prijzen zijn op basis van een kamer op indeling, d.w.z. dat je de kamer deelt met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Uiteraard heb je nog altijd de mogelijkheid te upgraden naar een kamer voor alleengebruik.  Heel veel inclusief Wij hebben er voor gekozen om al veel extra's inclusief te maken in deze reis. Zo doen we een stadswandeling door koloniaal Paramaribo, maken we een boottocht door het natuurgebied Bigi Pan, bezoeken we én verblijven we op een voormalige plantage en gaan we kaaimanspotten in Danpaati. Onze reisleiders staan voor je klaar Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Suriname en maken er een onvergetelijke reis van.

Soort vakantie: Single groepsreis

€ 2869.00

Lees verder

Suriname Berg en Dal
Product
 

Bergendal Amazonia Wellness

Korte omschrijvingWelkom in Berg en Dal. Hier slaap je middenin de jungle, perfect voor rustzoekers. Slaap in houten lodges aan de rivier, tussen de bomen, op de grond of zélfs op palen. Ideaal voor vakantiegangers...

Aantal Sterren: 3

€ 934.00

Lees verder

Suriname Noord Suriname Berg En Dal
Product
 

Rondreis Suriname, 20 dagen

Vertrouwd, maar toch heel anders. Ontdek in Suriname de ongerepte jungle. We varen met een korjaal over de Suriname-rivier en maken een boottocht naar de Marrons. Ook een beklimming van de Fredberg is een must.

We beginnen onze reis door Suriname in Paramaribo en trekken daarna het tropisch regenwoud in waar we boottochten maken en overnachten in bungalows. Tijdens de reis is het mogelijk de Fredberg te beklimmen. De berg is 380 meter hoog en als je eenmaal de top bereikt hebt dan is het uitzicht fantastisch. In het Brownsberg reservaat wandel je tussen tropische woudreuzen, je hebt hier een grote kans brulapen te zien én zeker om te horen. Ook brengen we in het binnenland een bezoek aan een Marrondorp. In het westen van Suriname bezoek je Nieuw Nickerie, de tweede stad van Suriname. br br Route br Amsterdam Paramaribo br Paramaribo, stadswandeling br Paramaribo Boven Suriname (kwai kwai) Soela br Boven Suriname (kwai kwai), beklimming Fredberg br Boven Suriname (kwai kwai), bezoek dorpen Bekijo en Duwatra br Boven Suriname (kwai kwai) Boven Suriname (ander dorp stroom opwaarts) boottocht Pikinslee en Marron museum br Boven Suriname (ander dorp stroom opwaarts) boottocht Marron dorp, optionele excursie kaaimannentour br Boven Suriname (ander dorp stroom opwaarts) Brownsberg, wandeling naar Leo en Irene watervallen br Brownsberg, wandeling Wetikreek br Brownsberg Redidoti en Jodensavanne Overbridge br Overbridge br Overbridge Paramaribo br Paramaribo Nieuw Nickerie br Nieuw Nickerie, optionele tour Bigipan Paramaribo br Paramaribo Galibi br Galibi br Galibi Paramaribo br Paramaribo, optionele fietstocht Commewijne br Paramaribo Amsterdam br aankomst Amsterdam

Op basis van: PA

Soort vakantie: Actieve rondreizen

€ 2295.00

Lees verder

Suriname Midden en Zuid Amerika
Product
 

Houttuyn Wellness River

Korte omschrijvingOp de voormalige plantage Houttuyn ligt het Houttuyn Wellness River Resort. Midden in de natuur, aan de oever van de Suriname Rivier en op slechts 15 minuten rijden van Paramaribo. Uniek...

Aantal Sterren: 3

€ 1055.00

Lees verder

Suriname Noord Suriname Wanica
Product
 

De Plantage

Vakantie tip De Plantage

9-daagse Zonvakantie naar De Plantage in Commewijne

Wakker worden met het gekwetter van niet minder dan 160 soorten tropische vogels. Of met de roep van een brulaap. In je eigen huisje op De Plantage waan je je in de jungle, terwijl Paramaribo maar 40 minuten verderop ligt. 'No spang', maak je niet druk, is hier het motto. Rust en natuur zijn hier de sleutelwoorden. Je hoeft hier alleen maar oog te hebben voor de natuur. Wel al vanaf het eerste moment dat je je ogen opent. Het ontbijt eet je in het hooggelegen restaurant waar je met een beetje geluk kapucijnerapen in de obepalmen spot. De eigenaar vertelt graag honderduit over deze en alle andere hier voorkomende dieren tijdens een wandeling door het bos. Naambordjes op de bomen verraden hun medicinale werking.

Soort Accomodatie: Hotel

Soort vakantie: Zonvakantie

Aanvullende informatie: Zwembad,Bar,Tuin,Fietsverhuur,

Aantal Sterren: 2

Klantenwaardering: 9 Let op sommige aanbieders werken met een max. waardering van 5

€ 1149.00

Lees verder

Suriname Commewijne Tamanredjo
Product
 

Houttuyn Wellness River Resort

9-daagse Zonvakantie naar Houttuyn Wellness River Resort in Wanica

Glampen in Suriname. Laat je verrassen in het Houttuyn Wellness River Resort, op circa 13 km van het historische centrum van Paramaribo. De voormalige plantage Houttuyn is omgevormd tot een relax oord omringd door de tropische natuur. Uniek overnachten doe je hier in luxe bamboe glamping tenten. 's Ochtends in family style ontbijten met uitzicht op de zonsopkomst boven de Surinamerivier. Beter kun je de dag niet starten. En daarna Een excursie naar de jungle of toch liever een dagje wellness Op de fiets naar Paramaribo of met een goed boek of je laptop op je eigen terras en 's avonds genieten in het Riverside restaurant. Bij Houttuyn hebben ze goed begrepen wat met een relaxte vakantie bedoeld wordt.

Soort vakantie: Zonvakantie

Aanvullende informatie: Zwembad,Restaurant,Bar,Tuin,Sauna,

Aantal Sterren: 3

€ 1104.00

Lees verder

Suriname Wanica Houttuin
Product
 

13 daagse rondreis Green Adventure

13-daagse rondreis Green Adventure

De hoofdrol in deze reis is weggelegd voor de ongerepte Surinaamse jungle en haar bewoners. Deze reis brengt je naar de restanten van de slavernij in het kustgebied en in het Surinaamse binnenland. Je reist hiervoor naar het dicht bij Paramaribo gelegen Commewijnedistrict waar in het verleden op duizenden plantages koffie, cacao en suikerriet geteeld werden. En naar de oorden Awarradam en Palumeu die diep verscholen liggen in het Amazone regenwoud. Hier maak je uitgebreid kennis met de Surinaamse Inheemsen en Marrons en proef je aan hun in ere gehouden cultuur en tradities. Een 'comfortabel' avontuur in een indrukwekkende jungle!

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 2302.00

Lees verder

Suriname
Product
 

12 daagse rondreis Suriname in a nutshell

12-daagse rondreis Suriname in a nutshell

Paramaribo, het Surinaamse bos én het plantagedistrict Commewijne! Deze schat aan ingrediënten doet de naam van deze reis alle eer aan. In een notendop maak je op relaxte wijze kennis met Suriname. Met de hoofd en regeringsstad van het land. Of met een uit de kluiten gewassen openlucht museum Vanuit je hotel in de stad heb je alle tijd om dat zelf in te vullen. Het bos zoals de Surinamer de oneindige jungle noemt, ervaar je vervolgens vanuit het Anaula Nature Resort op een onbewoond eilandje in de Boven Suriname rivier. Kennismaken met de Marronbevolking in een nabijgelegen dorp, met een gids het bos in, badderen in een stroomversnelling en relaxen in een hangmat of bij het zwembad. Als je tenslotte rondwandelt of fietst op Plantage Peperpot proef je de sfeer van het eens zo bewogen plantageleven. Of je staat oog in oog met een aap, luiaard of misschien zelfs wel een jaguar. Het WNF Natuurpark Peperpot ligt namelijk in je achtertuin, vlak achter het magna zwembad. Wie wil dit nu niet

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 1513.00

Lees verder

Suriname
Product
 

12 daagse rondreis Kort Surinaams

Vakantie tip 12 daagse rondreis Kort Surinaams

12-daagse rondreis Kort Surinaams

Gastvrijheid en comfort midden in het Amazone regenwoud. Anaula Nature Resort en Bergendal Amazonia Wellness Resort zijn dé place to be. Geweldige plekken om te onthaasten en voor even 'af te schakelen' van de chaos en drukte. De Surinamerivier aan of rond je voeten en waar je ook kijkt, die ogenschijnlijk ondoordringbare jungle met al z'n bewoners om je heen. Passerende korjalen, voorzien van handel voor verderop gelegen Marrondorpen of geüniformeerde kinderen op weg naar school. Je hebt thuis beslist nog nooit zoveel gezwaaid naar onbekenden. Dit is pas relaxt ….

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

Klantenwaardering: 9 Let op sommige aanbieders werken met een max. waardering van 5

€ 1509.00

Lees verder

Suriname
Product
 

13 daagse rondreis Schitterend Suriname

13-daagse rondreis Schitterend Suriname

Relaxt genieten van de unieke sfeer in de smeltkroes Suriname. Laat je inspireren door de 'moksi' aan culturen, geuren en landschappen. Een privé chauffeur gids rijdt jou en je familie of vrienden van de ene naar de andere locatie waar je de beschikbare tijd geheel naar eigen inzicht invult. In Paramaribo kun je het oude centrum verkennen. Je reist naar Atjoni waar je het asfalt verruilt voor water en net zoals de inheemse bevolking verder reist per korjaal. Jouw bestemming is Anaula, op een eilandje in die rivier. Voor een paar dagen ervaar je hoe het is om in de tropische Amazone jungle te leven. Én je verblijft op een voormalige plantage in het gemoedelijke Commewijne district. Stuk voor stuk schitterende ervaringen.

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 1751.00

Lees verder

Suriname
Product
 

16 daagse fly drive het beste van Suriname

16-daagse Verre reizen naar 16 daagse fly drive het beste van Suriname in

Suriname, een diversiteit van culturen. Kleurrijk. Bruisend. En bovenal tropisch. Van het koloniale Paramaribo waar Nederlandse geschiedenis verborgen zit tot ongerepte jungles in het binnenland, met rivieren en valleien. Je wandelt over plantages, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Je maakt schitterende tochten over het water en komt helemaal tot rust, kalmpjes stroomafvaarts in de traditionele boten. Je wordt maatjes met de lokale gemeenschap in de jungle en ervaart hun bijzondere leefgewoonten. Een aangename verrassing, dit stukje Holland in de tropen.

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 1935.00

Lees verder

Suriname
Product
 

16 daagse rondreis Suriname Compleet

16-daagse rondreis Suriname Compleet

Suriname, een smeltkroes van culturen! De koloniale gebouwen in de hoofdstad Paramaribo vormen één groot openluchtmuseum, waarin veel Nederlandse geschiedenis verborgen zit. Wandel over een van de vele plantage, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Maak schitterende tochten over het water met traditionele boten. Een bijzondere manier om het lokale leven te aanschouwen en dé manier om dolfijnen, brulapen en kaaimannen te spotten. Maak kennis met indianenstammen en geniet van de totale stilte en de prachtige sterrenhemel in het Amazone regenwoud. Laat je verrassen door dit stukje Nederland in de tropen.

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 1958.00

Lees verder

Suriname
Product
 

16 daagse rondreis Suriname Discovery incl. auto

16-daagse rondreis Suriname Discovery incl. auto

Zelf Suriname ontdekken Deze rondreis biedt je de mogelijkheid om een klein deel van het land op eigen gelegenheid en in eigen tempo te verkennen. Enig improvisatietalent en flexibiliteit zijn een vereiste! De rit naar Nieuw Nickerie én naar keuze zelfs een verblijf in de Wetlands van Bigi Pan, voert je door de afwisselende kustvlakte. Het Commewijne district vooral staat voor persoonlijk contact met de bewoners van dit oude plantagegebied. Tot slot is er de tocht naar het zuiden goed voor natuur, avontuur, leuke uitstapjes of gewoon lekker niksen aan het zwembad. Wat een fantastische reis!

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

Klantenwaardering: 8 Let op sommige aanbieders werken met een max. waardering van 5

€ 2201.00

Lees verder

Suriname
Product
 

9 daagse combinatiereis Paramaribo en Palumeu

9-daagse Verre reizen naar 9 daagse combinatiereis Paramaribo en Palumeu in

Tijdens deze reis kom je ogen en oren te kort. Wandel je de ene dag nog door hartje binnenstad van de hoofdstad van het land en verblijf je in een fraai ontworpen resort met een kunstmatig aangelegde tropische tuin. De volgende dag slaap je in een traditionele houten cabana in het oorspronkelijke tropische regenwoud en sta je misschien wel oog in oog met een kaaiman. Of je staat op de top van de Poti Hill, uitkijkend over de oerwoudreuzen onder je. Zoveel contrasten en uitersten het is even schakelen. Dat doe je tijdens de binnenlandse vlucht van Paramaribo naar Palumeu. Dat is al een belevenis op zich! Deze reis laat je alles ontdekken over dit unieke land de koloniale geschiedenis, de bijzondere flora en fauna en de oorspronkelijke bewoners van de Amazone jungle. Een reis om altijd te herinneren.

Soort vakantie: Verre reizen

Aanvullende informatie: ,

€ 1920.00

Lees verder

Suriname
Product